top of page

LAATSTE NIEUWS

OPROEP AANMELDEN Buurtouders

In Assendelft blijkt het initiatief Buurtouders een groot succes en nu organiseren we het ook in 't Kalf. Het heeft een signaalfunctie. 

Wat houdt het in?

Ouders en/of betrokken buurtbewoners lopen met z'n tweeën in de wijk (in overleg waar en hoe lang) met een geel hesje aan. De buurtouders signaleren problemen zonder zelf in te grijpen. Alleen al de zichtbare aanwezigheid heeft een positief effect. Door directe lijntjes via WhatsApp met het sociaal wijkteam, de jeugdcoördinator en met politie is het mogelijk echt iets te  betekenen. Daarnaast is het is leuk om je wijk en buurtbewoners beter te leren kennen. Buurtouders krijgen eerst een officiële training op kosten van de gemeente. 

Geïnteresseerd?

Meld je aan via tel. 06 55985099. Ook mensen die toch al met hun hond lopen 's avonds zijn van harte uitgenodigd voor de training in september.

WIJKOVERLEG 'T KALF

Wijkoverleg ’t Kalf werkt in samenwerking met de gemeente Zaanstad (als klankbord van de wijk), met buurthuis De Bovenkruier en met het Sociaal Wijkteam Zaandam-noord onder andere aan:
- veiligheid
- voorzieningen (winkels, zorg, bereikbaarheid)
- openbare ruimte
- nieuwbouw en renovatie
- een prettige wijk om te wonen en oud te worden
- saamhorigheid en 'omkijken naar elkaar'.

Ook organiseert ​dit Wijkoverleg met partners activiteiten voor onze wijk en bijeenkomsten over onderwerpen die interessant zijn voor wijkbewoners.Het verslag van 13 september 2023 is hier te
lezen >>

MEER NIEUWS

05-05-2023

Een kort verslag van de openbare vergadering

 

Opkomst

Met ongeveer zeventig buurtbewoners in de zaal, relatief weinig, begon de avond gemoedelijk. De sfeer veranderde toen Marcel Swart, voorzitter van het Wijkoverleg, vroeg wat de bewoners hopen te bereiken deze avond. Veel onderwerpen die mensen dwars zitten kwamen naar boven.

Buurtbewoners gaven meerdere punten aan op het gebied van veiligheid die nog moeten worden aangepakt. Te hard rijden in onze wijk, brommers en fietsers die gevaarlijk rijden op het

winkelcentrumplein, achterstallig (groen)onderhoud en overlast-meldingen waar nog steeds niet op wordt gereageerd.

 

Denktanks

Het Wijkoverleg inventariseerde de thema's die leven in de wijk en vroeg mensen zich aan te melden per thema. Voor de thema’s Veiligheid, Duurzaamheid, Groen en Schoon, Inrichting van de wijk en Verbinding in de wijk schreven buurtbewoners zich in. Ook meedenken in de Denktanks? Aanmelden kan hier.


Meldingen

Tijdens de vorige openbare vergadering over veiligheid in ‘t Kalf, afgelopen september, was burgemeester Jan Hamming ook aanwezig en gaf tijdens deze bewogen en gespannen vergadering aan dat er huiswerk voor de gemeente te doen was. Meldingen over overlast bleken verdwenen en niet geregistreerd. Nu gaf hij een update; wat is er verbeterd? Hoewel er achter de schermen van alles in beweging is en vorderingen worden gemaakt, zijn de problemen nog niet opgelost. Nog steeds blijken meldingen die ‘s avonds telefonisch worden gedaan te verdwijnen. Hij adviseert daarom voorlopig meldingen ook altijd te registreren op de website van de gemeente. Dan komt er beter zicht op de hoeveelheid en aard van de klachten. Dubbel werk voor de mensen die een melding doen, maar noodzakelijk om aan te kunnen tonen hoeveel meldingen er worden gedaan per jaar. Hierop wordt namelijk bepaald hoeveel handhaving per wijk wordt ingezet.

 

Bovenkruier

Lonneke van buurtcentrum De Bovenkruier vertelde over de come-back van het buurtcentrum. Het buurthuis loopt weer als een tierelier, er is veel aanbod aan activiteiten en animo voor jong en oud. Ze haalt met succes ook jeugd naar binnen. Bekijk haar verhaal in de video hierboven en in het stuk helemaal onderaan deze nieuwsbrief. 

 

Buurtouders

De Buurtouders die nu in ‘t Kalf met regelmaat rondlopen vertelden over hun ervaringen. Een positief verhaal, alleen is de groep nog te klein.

Ook aanmelden als buurtouder? Laat het hier weten.

 

Wijkmanager

Kelly Blankendaal, onze nieuwe wijkmanager, stelde zichzelf voor. De wijkmanager van 't Kalf (Zaandam Noord) is in dienst van de gemeente Zaanstad en werkt o.a. samen met het Sociaal Wijkteam en het Wijkoverleg om onze wijk gezelliger, veiliger en schoner te maken. Ideeën en initiatieven van buurtbewoners wil ze graag weten en hiervoor de weg wijzen waar mogelijk. Kelly vervangt Hacer, die nu wijkmanager van Zaandam Zuid is geworden. Met welke vragen kun je bij haar terecht? Onder andere:

  • Wil je een leuk initiatief starten voor onze wijk?

  • Is de toegankelijkheid niet in orde?

  • Wil je een buurtfeest organiseren?

  • Welke structurele problemen signaleer je in de wijk?

  • Heb je goede ideeën om onze wijk leuker, gezelliger en mooier te maken?

     

Mail Kelly

Kalf Openbare Vergadering 5 6 23.jpg

01-05-2023

Het Wijkoverleg nodigt alle bewoners van 't Kalf uit voor de openbare vergadering van 5 juni 2023.

Tijdens de vorige openbare vergadering heeft burgemeester Jan Hamming aangegeven dat er huiswerk voor de gemeente was. De terugkoppeling zal, zoals beloofd, geeft de burgemeester deze 5 juni. Een ander deel van de avond willen we inrichten om bij u te inventariseren wat de thema's zijn die leven in de wijk. Als het goed is heeft u een flyer met de uitnodiging voor 5 juni in uw bus gehad maar anders bij deze alsnog de uitnodiging.

 

Vergeet u niet aan te melden!

kelly2.jpg

30-11-2022

Het Wijkoverleg maakt kennis met Kelly Blankendaal, onze nieuwe wijkmanager. Van harte welkom Kelly! Veel succes en plezier in jouw nieuwe functie. De wijkmanager van 't Kalf (Zaandam Noord) is in dienst van de gemeente Zaanstad en werkt o.a. samen met het Sociaal Wijkteam en het Wijkoverleg om onze wijk gezelliger, veiliger en schoner te maken. Ideeën en initiatieven van buurtbewoners wil ze graag weten en hiervoor de weg wijzen waar mogelijk.

Kelly vervangt Hacer, die nu wijkmanager van Zaandam Zuid is geworden.

tref.jpg

25-11-2022

De aanpak van structureel overlast rondom De Tref is opgeschaald. Het is nu mogelijk overlastgevers te weren voor drie, zes of twaalf weken. Deze verblijfsontzegging kan worden opgelegd door de politie en door buitengewoon opsporingsambtenaren. Er is ook meer politie aanwezig in onze wijk. Lees hier meer

foto_Hacer.jpg
menm.jfif

01-10-2022

Per vandaag hebben we een andere wijkmanager. Haar naam is Hacer Oktar, ze was wijkmanager van de Rosmolenwijk. Martine Koppe heeft afscheid genomen maar blijft werkzaam voor gemeente Zaanstad.

Foto 1: voorzitter Wijkoverleg overhandigt Martine bloemen en bedankt haar voor wat ze voor 't Kalf heeft gedaan

Foto 2: onze nieuwe wijkmanager Hacer Oktar

raadsledenk.jpg

30-09-2022

De nieuwe gemeenteraad en burgemeester Jan Hamming slenterden in 't Kalf als onderdeel van hun inwerkprogramma met als thema Verstedelijking en Veiligheid. Wijkmanager Martine Koppe, Marcel Swart van het Wijkoverleg en anderen informeerden de raadsleden over de

meerdere plannen voor verbouwing in combinatie met de sociale vraagstukken. Jongeren moeten een goede plek hebben. hoe nu al vanuit allerlei hoeken gewerkt wordt om overlast te verminderen op en rond het Trefplein.

camperabc_edited.jpg

27-09-2022

De gemeente gaf een presentatie in De Bovenkruier over drie mogelijke locaties voor camperplaatsen in onze wijk. Buurtbewoners zijn uitgenodigd mee te denken in deze belangrijk fase in het besluitvormingsproces.

Lees hier een eerste beknopt verslag van de avond

veiligheid openbare.jpg

13-09-2022

De openbare vergadering kreeg een goede opkomst, rond de 100 mensen in de zaal. Wat het meest opviel was het ongelooflijk grote verschil tussen wat er wordt gemeld aan overlast en wat er is geregistreerd bij de gemeente. Lees meer

31-08-2022

Flyers en posters met uitnodiging voor onze openbare vergadering worden verspreid in 't Kalf. Meer weten wat er speelt in uw buurt? Kom ook 13 september naar de Bovenkruier (aanmelden aanbevolen). Lees meer

thumbnail_image_edited.jpg

30-08-2022

In het Noordhollands Dagblad is er ook aandacht voor 't Kalf. Bewoners en winkelend publiek ervaren onveiligheid.

Klik op het artikel om deze te vergroten.

298775852_437390148402719_5589079549903817702_n.jpg

30-08-2022

Het fietspad boven het winkelcentrum in 't Kalf waar afgelopen woensdag (weer) een ongeluk gebeurde is nu afgesloten. Nieuwssite De Orkaan: 

Geen asfalt voor fietspad Het Kalf  - De Orkaan

01-08-2022 

Het Wijkoverleg is met de gemeente in gesprek over inspraak buurtbewoners betreffende de mogelijke nieuwbouw winkelcentrum/DrielseWetering/DeTref. De gemeente wil ons centrum veiliger

en aantrekkelijker maken.

Klik hier voor bericht december 2021

Klik hier voor de bestuursopdracht.

Klik hier voor nog meer nieuws

bottom of page